Kees de jongen

Theo Thijssen/Tiny Fisscher
Aerial Media Company
ISBN 9789402600117
Paperback €14,99

Alle kinderen hebben fantasieën over heldendom. Zij zien zichzelf heldendaden verrichten en daarvoor erkenning en bewondering van hun omgeving krijgen.
Léon Frapié

Eindelijk deze parel van de Nederlandse literatuur toegankelijk voor jong en oud!
Een must voor iedereen die het gevoel kent (of kende) om bijzonder te willen zijn en die zichzelf herkent in de ontroerende Kees, een doodgewone jongen uit het begin van de vorige eeuw, die zo graag gezien wil worden en die in zijn fantasie een held is. In zijn hoofd is hij beroemd, een redder, een bijzondere figuur. De mensen kijken naar hem en hebben het over ‘m. Aan de andere kant is hij ook heel onzeker, is hij bang om uitgelachen te worden en durft hij tegen het meisje waar hij heimelijk verliefd op is niet zoveel te zeggen. Kortom, een en al herkenbaarheid, ook voor mensen van nu.
De taal van dit in 1923 verschenen boek heb ik wat opgefrist, zonder de prachtige sfeertekening van het leven van toen uit het oog te verliezen.

Enkele reacties:

Wat een Beeldschone bewerking, een prestatie waar je trots op mag zijn. Je bent op een bijzondere manier in de huid van Kees en van Theo Thijssen gekropen en hebt het boek inventief en bijzonder knap bewerkt. Een vette aanrader en een stimulans om Kees de jongen (opnieuw) op te pakken!
Daan Remmerts de Vries, schrijver

‘Maar als je het leest, word je Kees. Ook als je een meisje bent. Ook een eeuw na dato. Dat je in je gedachten alles kunt zijn wat je wilt, mateloos bewonderd door de
omstanders bovendien; die heroïsche fantasieën zijn universeel.’
Sylvia Witteman, columniste

‘Zij heeft een perfecte hertaling gemaakt van Kees de Jongen. Dit roemruchte boek van Theo Thijssen is door haar unieke werkwijze alleen nog maar mooier geworden.’
Bert van Galen en Peter de Rijk, AmsterdamFM – Literat-uur

 

Via de reguliere boekhandel is dit boek helaas niet meer verkrijgbaar. Wel kun je het nog tegen een spotprijsje HIER aanschaffen.

‘Lezen is met andere ogen leren kijken.’

fb t