Kees de jongen

Theo Thijssen – hertaling: Tiny Fisscher
Aerial Media Company
ISBN 9789402600117

Heb jij ook wel eens gevoel dat je graag bijzonder gevonden wilt worden? Of dat je stiekem graag beroemd zou zijn, of een held? Dan is dit boek iets voor jou!

Wie is Kees?

Het verhaal gaat over de 12-jarige Kees Bakels en speelt zich af in de vorige eeuw, ongeveer 1910, toen het leven er nog heel anders uitzag (mensen hadden toen bijvoorbeeld vaak nog niet eens een wc en bijna niemand had nog telefoon of een auto).
In het dagelijkse leven is Kees een doodgewone jongen, maar in zijn fantasie is hij een held: hij is beroemd, een redder, een bijzondere figuur. De mensen kijken naar hem en hebben het over ‘m!
Aan de andere kant is hij ook heel onzeker en is hij vaak bang om uitgelachen te worden. Ook durft hij tegen het meisje waar hij stiekem verliefd op is niet zoveel te zeggen. En dan moet hij aan het eind van het boek ook nog eens van school af om te gaan werken en ziet hij haar misschien nooit meer…

Helaas is dit boek uitverkocht. Het is wel te leen in de bibliotheek en vast ook nog wel te koop via tweedehands kanalen.

 

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t