OLIVER TWIST
Naar het beroemde verhaal van Charles Dickens
Illustraties Annette Fienieg
Uitgeverij Volt
Alle leeftijden

Hartverscheurend en spannend verhaal!

Vijf pond beloning
Weesjongen als leerling
Naam: Oliver Twist
Te bevragen alhier

Engeland, rond het jaar 1830. In een kil en liefdeloos armenhuis komt een jongetje ter wereld. Zijn moeder sterft vlak na de geboorte en de gemeente geeft de jongen een naam: Oliver Twist. Het armenhuis is een afschuwelijke plek, waar de kinderen lange dagen moeten werken, nauwelijks te eten krijgen en soms ook op een pak slaag kunnen rekenen.

Als Oliver op zijn tiende jaar door een begrafenisondernemer wordt opgenomen als leerling, is hij blij dat hij bij het armenhuis weg mag. Maar ook als leerling heeft hij het zo slecht dat hij besluit te vluchten.

Een lange voettocht brengt Oliver naar Londen, waar hij verstrikt raakt in de netten van Fagin, de baas van een dievenbende. Als door een wonder wordt Oliver gered, maar net als hij veilig lijkt te zijn, drijft wreed toeval hem opnieuw in Fagins klauwen. Zal Oliver zichzelf weten te bevrijden en ooit zijn geluk vinden?

Dit boek werd geschreven door Charles Dickens, in 1878 en werd een heel beroemde klassieker. Ik heb het nu hertaald, zodat jij het ook weer kunt lezen!

 

 

 

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t