ROMEO & JULIA
Blossom Books
15+
Illustraties Sophie Pluim
ISBN 9789463492508

Eindelijk de beroemdste liefdesgeschiedenis ter wereld nu in goed leesbare romanvorm. En ook nog eens in een prachtige, met goud bedrukte linnen band: een juweel voor in je boekenkast!

Verona, de late Middeleeuwen

Twee rivaliserende families: de Capuletti’s en de Montecchi’s. Er is iets gebeurd, in het verre verleden, waardoor ze elkaars bloed wel kunnen drinken. Hoe de vete is ontstaan weet niemand meer, maar toch laait de haat telkens opnieuw op. En dan zul je maar geboren zijn als Romeo Capuletti en Julia Montecchi en hopeloos verliefd op elkaar worden. Liefde op het eerste gezicht, die uitgroeit tot een alles verterende liefde waarvoor je bereid bent te sterven…

Recensies

[…] Tiny Fisscher heeft het herschrijven van dit verhaal heel goed gedaan. Het leest vlot weg en is makkelijk te begrijpen, ondanks dat veel nog in de oude stijl is gebleven. Hierdoor komt het verhaal niets tekort. De cover van het boek is erg mooi en is echt in de stijl van het verhaal ontworpen, wat het boek echt een meerwaarde geeft.
De volledige recensie kun je hier lezen

[…] Fisscher laat kraakhelder zien dat het mogelijk is de zestiende-eeuwse sfeer te behouden en van toneeltekst over te gaan op proza. Dat vereist nogal wat taalgevoel. Zij had al eerder bewezen zoiets aan te kunnen met haar succesvolle bewerking van het beroemde boek Alleen op de wereld van Hector Mallot (Gottmer, 2016).
De volledige recensie kun je hier lezen

[…] met volle teugen heb ik genoten van de prachtige teksten, die in deze hertaling heel goed werken.
De volledige recensie kun je hier lezen

[…] Ondanks dat ik het einde al ken, blijft het verhaal boeien en wil je door blijven lezen. Het is heel mooi verteld en beschreven. Zeker op een manier die jongeren ook zullen begrijpen. En dan natuurlijk de tekeningen in het boek niet te vergeten.
De volledige recensie kun je hier lezen

 

 

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t