Ik kom naar je toe!

Wil je graag dat ik in jouw klas langskom om te vertellen over mijn boeken en over mijn leven als schrijver? Vraag dan aan school of ze me willen uitnodigen voor een schoolbezoek!
Hieronder kan je juf, meester, of docent Nederlands lezen wat ik allemaal in de aanbieding heb. Je mag het natuurlijk zelf ook lezen.

Voor leerkrachten basisschool

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs aan diverse leeftijdsgroepen, kan ik klassenbezoeken verzorgen van de kleuterbouw tot en met groep 8.

Ik heb boeken geschreven voor alle leeftijden. Mijn boeken voor de jongere doelgroep zijn al een tijdlang niet herdrukt, maar vaak nog wel in de bibliotheek te leen of tweedehands te koop (de titels van deze boeken vind je onder het kopje ‘uitverkocht’). Schroom dus niet om mij ook voor de onderbouwgroepen uit te nodigen!

Tijdens mijn bezoek vind ik het leuk om kinderen te vertellen over mijn boeken, over mijn leven als schrijfster, over boeken in het algemeen en over het belang van lezen. Ook ga ik graag met de kinderen in gesprek over de onderwerpen die tijdens mijn bezoek spontaan boven komen drijven. Verder zijn mijn boeken en de boeken die ik samen schrijf met Pieter Feller, uitermate geschikt voor een lekker voorleesmoment!

Ik koppel ook vaak een schrijfworkshop aan mijn bezoek. Mijn speelse en toegankelijke aanpak zorgt ervoor dat alle kinderen, ook kinderen die denken dat niet te kunnen, iets op papier krijgen.

Meer informatie op mijn pagina van De Schrijverscentrale.

Voor leerkrachten voortgezet onderwijs

Door mijn toegankelijke schrijfstijl spreken mijn boeken een breed publiek aan, ook jongeren die eigenlijk niet zo van lezen houden. Voor 12-plussers geldt dit specifiek voor ‘Dat stomme boek’ , dat ook vermeld staat op Leesadviezen.nl. In tegenstelling tot een aantal van mijn eerdere 12+ boeken, is in Dat stomme boek de vijftienjarige hoofdpersoon een jongen. Toch zullen ook veel meisjes zich in hem kunnen herkennen.

Een reactie van een docent op Goodreads.nl:
Wat een mooi en ontroerend verhaal. Dit is een zeer geschikt boek om in de onderbouw van het VO voor te lezen en te bespreken. De relatie van Ivan met zijn vader, hoe Ivan omgaat met zijn ADHD, waarom hij zijn haar blauw heeft geverfd, dat zijn ingangen voor een gesprek.

Verder leent mijn romanversie van Romeo & Julia zich heel goed voor een prikkelend klassenbezoek.

Door mijn bezoek worden leerlingen gestimuleerd om anders naar zichzelf en de wereld te kijken, en in te zien dat verhalen een essentieel deel uitmaken van ons bestaan. Want wie zouden wij zijn zonder verhalen? Ook op middelbare scholen geef ik graag schrijfworkshops.

Boekingen

Contact
Mijn auteurspagina van De Schrijverscentrale


Tot slot

Een interessant artikel (Engels) over het belang van lezen, en hoe het lezen van met name papieren boeken je stressgraad verlaagt en je geheugen verbetert. Aanrader voor alle ouders, leerkrachten en docenten!

 

 

 

 

 

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t