HET WONDERBAARLIJKE VERHAAL VAN DE KLEINE PRINS
Naar ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry
Illustraties Mark Janssen
Uitgeverij Volt

Het oorspronkelijke boek is nooit bedoeld geweest voor kinderen, dat is er later van gemaakt. Maar het boek is voor kinderen te moeilijk, niet alleen door de rijke symboliek maar ook door de intussen behoorlijk archaïsche taal. Ik heb nu een kindvriendelijke versie gemaakt, wel integraal, en zo dicht mogelijk bij de originele tekst. Mark Janssen heeft er werkelijk schitterende tekeningen bij gemaakt.

Een onvergetelijk verhaal voor alle leeftijden

De kleine prins woont op een piepkleine planeet. Daar zorgt hij voor drie kleine vulkanen en een eigenwijze bloem.

Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten waar hij de wonderlijkste mensen ontmoet. Een koning, bijvoorbeeld, die niemand heeft om de baas over te spelen. En een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen.

De laatste planeet waar de kleine prins terechtkomt is de aarde, waar hij vrienden wordt met een vos. Dan ontmoet hij een piloot die middenin de woestijn met zijn vliegtuig is gestrand. Acht dagen lang zijn de kleine prins en de piloot samen. Het prinsje vertelt over zijn leven en over zijn wonderbaarlijke reis. Maar op de achtste dag is het water op en moeten ze op zoek naar een bron…

‘Als jij een vriend wilt, maak mij dan tam.’
‘Hoe doe ik dat?’ vroeg de kleine prins.
‘Vooral door heel veel geduld te hebben,’ antwoordde de vos.

ROMEO & JULIA
Blossom Books
15+ en volwassenen
Roman naar het toneelstuk van William Shakespeare
168 blz.
Linnen kaft met gouden belettering
ISBN 9789463492508

cover“Zou een roos minder zoet geuren als ze een andere naam zou dragen? Zelfs als je geen Romeo meer zou heten, zou je nog steeds dezelfde verrukkelijke man zijn.”

De beroemdste liefdesgeschiedenis aller tijden eindelijk in goed leesbare romanvorm te lezen! Ook bij deze klassieker ben ik heel dicht bij het origineel gebleven, en heb de oorspronkelijke sfeer van het verhaal zoveel mogelijk intact gelaten. Door de prachtige uitvoering met linnen band, een juweel in je boekenkast!

 

CLARA
Geschreven samen met Pieter Feller
Uitgeverij Droomvallei
9+ en volwassenen
220 blz.
ISBN 9789492844118

Clara_cover_def v4 vk kleinAmsterdam 1911

Clara is een keer zo stom geweest om in de klas te vertellen wat ze later wil worden. ‘Ontdekkingsreiziger,’ flapte ze eruit. Bijna de hele klas begon te lachen: alsof je dat zomaar kunt worden, als meisje nog wel! Maar Clara is vastberaden en gaat op zoek naar de beroemde wereldreiziger die in haar eigen stad blijkt te wonen.
Dan gebeurt er iets verschrikkelijks…

Met Clara’s eigenzinnige opvattingen, inspireert ze ook de lezer van vandaag.
Jessy Korshuize, boekhandel De Vries, Haarlem
Een indrukwekkend boek dat je met een brok in de keel achterlaat.
Wim Krings, Boekhandel Krings, Sittard


ALLEEN OP DE WERELD
Uitgeverij Gottmer
Illustraties Charlotte Dematons
10+ en volwassenen. Voorlezen 8+
288 blz.
ISBN 9789025761844

cover aodwOngelofelijk trots ben ik nog steeds op mijn bewerking van Hector Malots klassieker Alleen op de wereld.
Het boekenpanel van DWDD vond het boek kennelijk ook bijzonder, want ze hebben het 2.3 minuten lang bejubeld. Terugkijken kan hier!
Het boek heeft intussen een vierde druk en is ook in Duitsland verschenen.

Ben je benieuwd naar de ontstaansgeschiedenis van deze bewerking en wil je weten hoe veel geduld ik heb moeten oefenen voordat het boek er was, lees dan vooral dit blog en dit interview. Voor uitgebreidere informatie zie ‘klassiekers’ in de menubalk.

Meer weten over mij en mijn boeken?
Ten eerste is daarvoor deze site. Voor de laatste nieuwtjes en updates over mijn schrijfactiviteiten kun je daarnaast mijn Openbare Facebookpagina liken. Ik schrijf ook af en toe wat op Twitter, met nadruk op ‘af en toe’, en ik post de laatste tijd zelfs dingetjes op Instagram. Het kan niet op :).

Boekhandel
Ik pleit vurig voor het behoud van fysieke boekhandels. Mocht je dat niet weten: de meeste boekhandels hebben naast een fysiek verkooppunt ook een online winkel!

‘Lezen is met andere ogen leren kijken.’

fb t