Over mij

Ik kan mijzelf het beste omschrijven als een vlinder die van bloem naar bloem fladdert. Na opleidingen tot leerkracht basisonderwijs, schoonheidsspecialiste en massagetherapeut, werkte ik een jaar in een drogisterij/schoonheidssalon. Daarna vloog ik uit en speelde ik verkoopster in een sportwinkel in Zwitserland, hing ik de hostess uit in een hotel op Corsica en verdwaalde ik als reisleidster in de rest van Europa. De route wees uiteindelijk terug naar huis.

Een paar losse baantjes verder maakte ik de Pedagogische Academie af, waarna een baan als docente schoonheidsverzorging volgde. Ik trouwde, werd moeder, startte een eigen huidverzorgings- en massagepraktijk, volgde een rits cursussen op het gebied van massage, aromatherapie en gezondheid, begon met het schrijven van kinderboeken en raakte uiteindelijk — hoe kon het ook anders — burnout.

Ik stopte met lesgeven en besloot na verloop van tijd ook mijn praktijk van de hand te doen. Na mijn herstel werd ik aerobics- en pilatesdocente. In die jaren schreef ik ook twee pilatesboeken ‘Pilates Plus’ en ‘Pauze Pilates’ (beide niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar, vaak nog wel tweedehands).

Vijftien jaar na het behalen van mijn leerkrachtendiploma maakte ik tot mijn eigen verbazing toch nog een uitstapje naar het basisonderwijs en een jaar of vijf werkte ik met veel plezier in de kleuterbouw. Toen ik van de ene op de andere dag naar groep zes werd gekatapulteerd en dat een te grote overgang in één keer bleek, werd het tijd om andere wegen in te slaan en ging ik terug het freelanceleven in.

Nu

Sinds een aantal jaren heb ik mij gespecialiseerd in het hertalen van klassiekers (Alleen op de wereld, De kleine prins, Mary Poppins, Oliver Twist en een romanversie van Romeo & Julia) en ben ik kinderboeken gaan schrijven samen met collega Pieter Feller. Die samenwerking bevalt goed en heeft al een aantal mooie boeken opgeleverd.

De meeste schrijvers kunnen niet van hun boeken leven, ik ook (nog) niet, en ik ben dus heel blij dat ik van meerdere markten thuis ben. Door opdrachten via De Schrijverscentrale ben ik altijd in contact gebleven met het onderwijs, en daarnaast heb ik naast mijn schrijverschap nog jarenlang als massagetherapeut gewerkt. In 2018 heb ik (het bloed kruipt waar het niet gaan kan), nog een korte herintrederscarrière gehad in het basisonderwijs, waar ik ongelofelijk veel van heb geleerd, maar waar ik ook eens en voor altijd heb uitgevonden dat een vaste baan écht niet meer bij mij past.

Wederom terug naar freelancen, en momenteel combineer ik mijn schrijfwerk met het geven van lees-, taal- en schrijfbevorderingslessen via Stichting De Schoolschrijver, de Verhalenfabriek en de Schrijverscentrale. Toch weer van bloem naar bloem fladderen, dus. Daarnaast organiseer ik mijn eigen workshops leesbevordering/creatief schrijven op basisscholen. Mijn opleiding plus jarenlange ervaring als lesgever komen bij dit alles goed van pas.

Olijfolie

Last but not least: samen met mijn man houd ik me op kleine schaal bezig met het importeren van extra virgin olijfolie uit Kreta. Voor meer informatie: www.panathea.nl

 

 

‘Lezen is met andere ogen leren kijken.’

fb t