Over mij

Ik kan mijzelf het beste omschrijven als een vlinder die van bloem naar bloem fladdert. Na opleidingen tot leerkracht basisonderwijs, schoonheidsspecialiste en massagetherapeut, werkte ik een jaar in een drogisterij/schoonheidssalon. Daarna vloog ik uit en speelde ik verkoopster in een sportwinkel in Zwitserland, hing ik de hostess uit in een hotel op Corsica en verdwaalde ik als reisleidster in de rest van Europa. De route wees uiteindelijk terug naar huis.

Een paar losse baantjes verder maakte ik de Pedagogische Academie af, waarna een baan als docente schoonheidsverzorging volgde. Ik trouwde, werd moeder, startte een eigen huidverzorgings- en massagepraktijk, volgde een rits cursussen op het gebied van massage, aromatherapie en gezondheid, begon met het schrijven van kinderboeken en raakte uiteindelijk — hoe kon het ook anders — burnout.

Ik stopte met lesgeven en besloot na verloop van tijd ook mijn praktijk van de hand te doen. Na mijn herstel werd ik aerobics- en pilatesdocente. In die jaren schreef ik ook twee pilatesboeken ‘Pilates Plus’ en ‘Pauze Pilates’ (beide niet meer in de reguliere boekhandel verkrijgbaar, vaak wel nog tweedehands).

Vijftien jaar na het behalen van mijn leerkrachtendiploma maakte ik tot mijn eigen verbazing toch nog een uitstapje naar het basisonderwijs en een jaar of vijf werkte ik met veel plezier in de kleuterbouw. Toen ik van de ene op de andere dag naar groep zes werd gekatapulteerd en dat een te grote overgang in één keer bleek, werd het tijd om andere wegen in te slaan en ging ik weer terug het freelanceleven in.

Nu

Sinds een paar jaar schrijf ik ook kinderboeken samen met collega Pieter Feller. Die samenwerking bevalt erg goed. Daarnaast bezoek ik scholen om over mijn werk en mijn boeken te praten. en om leesbevorderings- en schrijflessen te geven. Mijn opleiding en jarenlange ervaring als lesgever komen daarbij goed van pas.
De meeste schrijvers kunnen niet van hun boeken leven, ik ook (nog) niet, en ik ben dus heel blij dat ik van meerdere markten thuis ben. Naast mijn schrijverschap en de schoolbezoeken en lezingen die daaruit voortvloeien, werk ik momenteel ook als massagetherapeut.

Olijfolie

Last but not least: samen met mijn man houd ik me op kleine schaal bezig met het importeren van extra virgin olijfolie uit Kreta. Voor meer informatie: www.panathea.nl

 

 

‘Lezen is met andere ogen leren kijken.’

fb t