En dan was ik de prinses

En dan was ik de prinses Tiny Fisscher Barbara de Wolf

Mijn debuut, uit 1999, geïllustreerd door Barbara de Wolf. Het is destijds vertaald in het Amerikaans, Engels, Deens en Koreaans.
Het boek bevat vier verschillende verhalen over vier verschillende prinsessen uit vier verschillende werelddelen. Alle vier de prinsessen weten zich uit moeilijke situaties te redden zonder dat daar een prins aan te pas komt. Ook is het boek heel divers, met prinsessen uit verschillende hoeken van de wereld:

Een Arabische prinses die opgroeit in een zandkasteel. Haar vader is een nare, strenge sultan die niet wil dat kinderen met zand spelen, omdat het volgens hem dan opgaat. En de prinses mag ook het kasteel al niet uit, omdat de Sultan dat te gevaarlijk vindt. Maar op een dag sluipt ze stiekem weg en leert in die zogenaamde boze buitenwereld juist de kracht van vriendschap.
Een West-Europese prinses met een gemene kinderoppas die haar betovert, waardoor de prinses wegvlucht. De Koninklijke papegaai weet uiteindelijk de koning te waarschuwen, die een zoekactie op touw zet.
Een Arctische prinses die samen met haar ouders in een ijspaleis woont, en die het opneemt tegen een gevaarlijke ijsheks die dieren gevangen houdt.
Een Afrikaanse prinses die opgroeit in een bamboepaleis, midden in het oerwoud en die heel graag een keer de zee wil zien. Maar hoe komt ze daar? Een geheimzinnige tovenaar brengt uitkomst.