Nieuws

Mijn jaar in een tent is genomineerd voor de Vlaamse kinder- en jeugdjury 2022, en dat heeft ook de verkoop goed gedaan, want het boek is toe aan een vierde druk!

Verder is het boek getipt door de Grote Vriendelijke Podcast, een maandelijkse podcast van recensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (jaapleest.nl), waarin ze boeken tippen en schrijvers interviewen. Ze tippen drie titels per maand, en als je nagaat hoeveel nieuwe boeken er maandelijks verschijnen, dan is zo’n sticker een hele eer.
Mijn jaar in een tent wordt getipt in aflevering 39, waarin ook een uitgebreid interview met Paul van Loon.

Lees ook dit interview dat ik gaf aan een organisatie die zich inzet voor (o.a.) kinderen in vluchtelingenkampen!

VERWACHT

Dit.
Een bundel met korte, filosofische dierenverhalen en tijdloze waarheden voor volwassenen. Beeldschoon geïllustreerd door Iris van der Veen. Uitgeverij Samsara, gepland voor februari/maart 2022.

VERDER

… werken Herma Starreveld en ik aan “Vogel is dood”, een heel bijzonder prentenboek, dat najaar 2022 verschijnt bij uitgeverij Gottmer.

… werken Sophie Pluim en ik aan “Wanneer de maan vol is”, een magisch prentenboek voor alle leeftijden over huizen op vogelpoten, en over hoe dingen soms heel anders zijn dan hoe ze lijken…;

… ligt de planning voor een nieuw te hertalen klassieker alweer klaar: uitgeverij Volt, uitgave voorjaar 2022, met illustraties van zeven verschillende illustratoren. Om welk boek het gaat, onthul ik binnenkort!;

… heeft uitgeverij Samsara me gevraagd een hertaling voor kinderen te maken van een tamelijk beroemd boek (maar voorlopig is dat nog even geheim).

Kortom: veel mooie vooruitzichten!