Nieuws

Een GVP-sticker voor Mijn jaar in een tent. GVP staat voor Grote Vriendelijke Podcast, een maandelijkse podcast van recensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (jaapleest.nl), waarin ze boeken tippen en schrijvers interviewen. Ze tippen drie titels per maand, en als je nagaat hoeveel nieuwe boeken er maandelijks verschijnen, dan is zo’n sticker een hele eer.
Mijn jaar in een tent wordt getipt in aflevering 39, waarin ook een uitgebreid interview met Paul van Loon.

Lees ook dit interview dat ik gaf aan een organisatie die zich inzet voor (o.a.) kinderen in vluchtelingenkampen!

VERS VAN DE PERS!

Reis om de wereld in 80 dagen, naar het beroemde boek van Jules Verne.
Samen met illustrator Juliette de Wit.
Unieke vorm: deels leesboek met prachtige zwart-wit- én kleurenillustraties, deels graphic novel!

IN DE PLANNING

Het geluk van Schildpad, een prentenboek met lieve filosofische dierenverhaaltjes voor alle kinderen vanaf 5 jaar. Met heerlijke illustraties van Barbara de Wolf. Verschijnt najaar 2021 bij uitgeverij Samsara.

Rustig aan (werktitel). Een geïllustreerde bundel met korte, filosofische dierenverhalen en tijdloze waarheden voor volwassenen, met illustraties van Iris van der Veen. Uitgeverij Samsara, gepland voor maart 2022.

Wij willen een pannenkoek! Een verrukkelijk stapelsprookje waar Sophie Pluim en ik samen onze tanden in zetten. Uitgave najaar 2021 bij uitgeverij Christofoor.

VERDER

… broeden Herma Starreveld en ik op een bijzonder prentenboek met de titel “Vogel is dood”;

… werken Sophie Pluim en ik aan “Wanneer de maan vol is”, een magisch prentenboek voor alle leeftijden over huizen op vogelpoten, en over hoe dingen soms heel anders zijn dan hoe ze lijken…;

… en ligt de planning voor een nieuwe hertaalde klassieker bij uitgeverij Volt alweer klaar: uitgave najaar 2022, met illustraties van Linde Faas. Om welk boek het gaat, mag ik nog niet verklappen.