kind van de rivier

Een poëtisch-avontuurlijk prentenboek voor alle leeftijden
Uitgeverij Samsara
Illustraties Pyhai

Je eigen weg gaan, vriendschap, moeilijkheden overwinnen


Een meisje volgt in haar bootje de stroom van een rivier. Een vader heeft ze nooit gekend, haar moeder is er niet meer, maar in haar eentje kan ze het ook.
De rivier is haar thuis, maar onderweg vragen mensen weleens of ze nooit bang is, zo in haar eentje.

‘Zijn jullie zelf soms bang?’ vraagt het meisje dan terug.
(want ze stellen de vraag vast niet voor niets).
Meestal zeggen zij ja, maar het meisje zegt nee.
Ook niet als de hemel zwart ziet?’ willen de mensen weten. 
Als het bliksemt en stormt, je boot schommelt en tolt?’
Het weer is niet altijd mijn beste vriend,’ zegt het meisje dan,
maar de rivier is dat wel.’

Kind van de rivier gaat over de zelfredzaamheid van een meisje in bijzondere omstandigheden en wat zij in de stroom van haar leven allemaal tegenkomt.
Welke kant moet ze op als de rivier zich in tweeën splitst? En wat doet ze als ze door een storm alles lijkt kwijt te raken?

Denkkaravaan schrijft:
“Wat een prachtig verhaal over moed en vertrouwen schreef Tiny Fisscher.”
“Pyhai maakte magnifieke illustraties die het verhaal een dromerige sfeer geven”.

Edward van de Vendel schrijft:
“Pyhai brengt ons een groen, warm, bloeiend landschap waardoorheen steeds een rivier de hoofdrol speelt, en het bijzondere meisje dat er thuishoort. Zij en de rivier zijn vrienden en zowel in beeld als tekst laten Fisscher en Pyhai sensitief zien hoe een kind – in tegenstelling tot vrijwel al ónze kinderen – één kan zijn met de natuur om haar heen. Kind van de rivier werd daardoor een boek om mee, in en van te dromen.”

Hebban schrijft:
‘Kind van de rivier is een aandoenlijk, ontroerend prentenboek over vriendschap en zelfredzaamheid. Het doet je verlangen om weg te dromen en het steeds opnieuw te lezen en ontdekken. ‘Ik hou van dit thuis, van onderweg en aldoor gaan…. ‘ Tiny Fisscher neemt je mee in haar zo kenmerkende poëtische taal.’

Jong Literair Nederland schrijft:
Kind van de rivier gaat over de zelfredzaamheid van een meisje in bijzondere omstandigheden en wat zij in de stroom van haar leven allemaal tegenkomt. Welke kant moet ze op als de rivier haar voor keuzes stelt? En wat doet ze als ze door een storm alles lijkt kwijt te raken? Door de dromerige en zachte illustraties van Pyhai en de poëtische teksten van Tiny Fisscher leest Kind van de rivier als een betoverend sprookje.