Het geluk van Schildpad

Het geluk van Schildpad - Tiny Fisscher en Barbara de Wolf

BEKROOND MET EEN ZILVEREN GRIFFEL

Prentenboek
Illustraties Barbara de Wolf
Uitgeverij Samsara
4+

Kernwoorden:
vriendschap, emoties, dieren, filosoferen

Je zou het kunnen vergelijken met de verhalen van Toon Tellegen, maar dan korter en voor jongere kinderen.

“Elke dag een prentenboek”


Een geweldig voorleesboek om met kinderen over te filosoferen

Alleen aardige dingen zeggen,
daar heeft Schildpad enorme zin in.
Gewoon, ineens, zomaar,
tegen iedereen die hij tegenkomt.
..

Zo begint ‘Complimentje’, een van de verhalen in Het geluk van Schildpad, een bundel vol hartverwarmende dierenverhaaltjes voor jonge kinderen. In korte, poëtische teksten komen onderwerpen aan bod als vriendschap, op reis gaan, afscheid en de waarde van complimentjes. En waar zou je geluk kunnen vinden? Moet je daar ver voor van huis of valt dat mee? Barbara de Wolf maakte er fantastische, kleurrijke illustraties bij. Op elke pagina valt steeds iets nieuws te ontdekken.

Faceboekgroep Kinderboeken en YA schrijft:
Tiny Fisscher ontving een Zilveren Griffel voor deze mooie en rake verhalenbundel die je – ook als volwassene – doen nadenken, en een mooie aanzet geven tot gesprek met jonge kinderen. Het boek is bovendien een feest voor het oor en het oog: de taal is zo mooi en rijk in al zijn eenvoud, en ik ben elke keer opnieuw helemaal verkocht door de collages van Barbara de Wolf die de emoties van en de vriendschap tussen de dieren zo mooi in beeld brengen, zoals blozende dieren die wegkijken bij een compliment. Met reliëf in de veren en vaak leuke details. Je kan er uren naar kijken en de verhalen telkens weer opnieuw beluisteren zonder ze beu te worden. Vanaf ca. 4 jaar, maar door de rijkdom van tekst en beeld denk ik dat het zeker tot ca. 8 jaar zal blijven boeien.

Boekenbijlage schrijft:
“De verhalen van Schildpad passen feilloos bij de belevingswereld van kinderen, waardoor ze zowel voor kind als volwassene een genot zijn om te lezen.”

Bazarow schrijft:
“Het boek biedt veel aanknopingspunten om emoties in alledaagse situaties bespreekbaar te maken. Kinderen kunnen het boek zelfstandig lezen maar eruit voorgelezen worden zal zeker fijn zijn. Dit boek is tevens een waardevolle aanvulling voor iedereen die met kinderen werkt. Je zou een les over complimenten geven, kunnen beginnen met het voorlezen van het hoofdstuk ‘complimentje.’”

Pluizer schrijft:
“De vormgeving treft door de eenvoud en verrast telkens door de knappe compositie. Illustraties en tekst vormen één mooi, poëtisch geheel. De prenten zijn heel expressief en met enkele treffende details voelt de kijker precies goed aan hoe de dieren zich voelen. De combinatie van eenvoudige collage- en tekentechnieken en de pastelkleuren vormen een harmonieus geheel en roepen een bijzondere sfeer op. Vooral de tekst ontroert: die sluit heel mooi aan bij de illustraties. Er is over elk woord goed nagedacht, de woordkeuze is treffend.”

Wat een fijne, warme, lieve verhalen. Verhalen waar je door groeit! 

Kinderboekhandel Meester Mokka, Doetinchem

Dit wil je keer op keer lezen, anderen laten lezen en aan iedereen cadeau doen!

Daphne de Haan, Waanders in de Broeren, Zwolle


Het boek kopen
Wil je het boek kopen en heb je geen boekwinkel in de buurt? Bijna alle boekwinkels hebben ook een webshop en leveren meteen de volgende dag!