Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins

De kleine prins Tiny Fisscher Mark Janssen

Naar ‘De kleine prins’ van Antoine De Saint-Exupéry’
Illustraties Mark Janssen
7+
Uitgeverij Volt
ISBN 9789021418462

‘Als jij een vriend wilt, maak mij dan tam.’
‘Hoe doe ik dat?’ vroeg de kleine prins.
‘Vooral door heel veel geduld te hebben,’ antwoordde de vos.

Een onvergetelijk verhaal voor alle leeftijden
De kleine prins woont op een piepkleine planeet. Daar zorgt hij voor drie kleine vulkanen en een eigenwijze bloem.
Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten waar hij de wonderlijkste mensen ontmoet. Een koning, bijvoorbeeld, die niemand heeft om de baas over te spelen. En een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen.
De laatste planeet waar de kleine prins terechtkomt is de aarde, waar hij vrienden wordt met een vos. Dan ontmoet hij een piloot die middenin de woestijn met zijn vliegtuig is gestrand. Acht dagen lang zijn de kleine prins en de piloot samen. Het prinsje vertelt over zijn leven en over zijn wonderbaarlijke reis. Maar op de achtste dag is het water op en moeten ze op zoek naar een bron…

10 met een griffel!
Dat schrijft iemand op de lezerscommunity Hebban. Ze schrijft ook:
“Deze vertaling van ‘Le petit prince’ is uniek: het is de eerste hertaling voor kinderen. Want wat men ook beweert, Antoine de Saint-Exupéry heeft zijn verhaal ooit voor volwassenen geschreven en dat kun je merken aan de taal. Tiny Fisscher heeft met haar vertaling een wonderbaarlijke vertelling neergezet, en terecht sommige details aangepast aan deze tijd.
Mark Janssen heeft i.p.v. de afbeeldingen uit het origineel na te maken, de vrijheid gekregen nieuwe prenten/afbeeldingen te creëren. Een wonderlijke kleurenpracht levert het op.” (Mireille Bregman)

Lees-wijzer.be schrijft:
“Voor mij als volwassene was dit ook een aangename ‘herkansing’ om mooie lessen te herontdekken, zoals deze:
‘Mensen die veel reizen, zullen in sterren een gids zien. Voor anderen zijn het alleen maar lichtjes.
Weer anderen, bijvoorbeeld wetenschappers, zien ze als vraagstukken. En ik ken een zakenman voor wie ze puur goud betekenen. Maar jij zult sterren hebben die niemand anders heeft.’
Of: ‘Dat kan ik niet.’ ‘Dan probeer je het maar. Als je nooit iets probeert, weet je ook niet of het lukt.'”

Een Hebban-recensent schrijft:
“De illustraties van Mark Janssen vormen de finishing touch voor dit verhaal. De tekeningen zijn fantasierijk en kleurrijk. Stuk voor stuk prachtige tekeningen. Ze doen dromen en prikkelen de creativiteit. Laat dat nu net één van de dingen zijn die Antoine de Saint-Exupéry met zijn boek wilde bereiken: het stimuleren van de verbeelding en het voorstellingsvermogen.”

Het boek kopen
Wil je het boek kopen en heb je geen boekwinkel in de buurt? Bijna alle boekwinkels hebben ook een webshop en leveren meteen de volgende dag!