Mary Poppins

Mary Poppins Tiny Fisscher

Vertaling van het boek van P.L. Travers
Illustraties Geertje Aalders
8+
Ploegsma
ISBN 978902167909 9

*Fantasie, Engeland, vroeger, grappig, spannend, avontuur*

Nieuwe editie van deze wereldberoemde klassieker, met prachtige knipkunstillustraties van Geertje Aalders!

Ze is gekomen met de oostenwind: Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Banks breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind…

Marlous Mutsaers van de ­Tilburgse boekhandel ­Gianotten:
“Ik vind dat iedereen Tiny Fisschers nieuwe vertaling van Mary Poppins, met knipkunstillustraties van Geertje Aalders, moet lezen. Hoe vaak heb ik die film wel niet gezien, als kind, met mijn kinderen, en nu met mijn kleindochter? Ik ken alle liedjes uit mijn hoofd, maar het boek van P.L. Travers is gedateerd. Fisscher heeft er een voor kinderen van nu toegankelijk boek van gemaakt, zonder dat de magie van het origineel verdwenen is. Een geweldig voorleesboek.”

Quotes en fragmenten uit recensies
“De herziene versie van ‘Mary Poppins’ met illustraties van Geertje Aalders is een must voor iedere boekliefhebber. 12 unieke, magische verhalen die voor zowel jong als oud leuk zijn om te lezen.”

“Het originele verhaal komt uit 1934 en is nu door Tiny Fisscher vertaald. Dat heeft ze geweldig goed gedaan. Het sprookjesachtige zit er nog steeds in en is door de nieuwe vertaling niet verdwenen. In twaalf hoofdstukken wordt je meegenomen met de belevenissen van de kinderen. Het verhaal is grappig, spannend en heeft iets sprookjesachtig. Het leest prettig en leent zich heel goed voor om voor te lezen vanaf een jaar of zeven.

“De schrijfstijl is heel onderhoudend en verveelt nergens, toch voelt het boek nergens erg ‘makkelijk’ aan en dat houdt de uitdaging er ook in. Het was heerlijk om als volwassene even in een andere wereld te vertoeven, de wereld van Mary Poppins. Van mij krijgt dit boek vier sterren.”

Het boek kopen
Wil je het boek kopen en heb je geen boekwinkel in de buurt? Bijna alle boekwinkels hebben ook een webshop en leveren meteen de volgende dag!