Red de Olifant!

Red De Olifant Tiny Fisscher Pieter Feller

Samen met Pieter Feller
Illustraties Natascha Stenvert
8+
ISBN 9789048317486
Veltman Uitgevers

Kernwoorden:
Grappig, fantasie, reddingsplan.

Voor alle kinderen die van grappige en fantasierijke verhalen houden

Dorus en Dee wonen samen met hun moeder boven hun eigen kinderboekwinkel De Olifant. De zaak loopt redelijk en ze kunnen ervan rondkomen, maar dan wil de gierige huisbaas ineens de huur flink verhogen. Dat kan de moeder van Dorus en Dee helemaal niet betalen! Samen met opa bedenken de kinderen een reddingsplan. Ze schakelen daarbij zelfs een heuse prinses in, die ook kinderboeken schrijft! In de tussentijd vindt het dochtertje van de gemene huisbaas haar vader om heel andere redenen stom, en zijn verzint haar eigen plan om hem dwars te zitten…

Een spannend en grappig verhaal over dappere kinderen, een gemene huisbaas, bizarre reddingsplannen, een opa in vermomming en een schrijvende prinses.

Recensie Nederlandse Bibliotheekdienst
“De kinderboekwinkel van Fien Zonderling die misschien moet sluiten omdat er te veel huur moet worden betaald. Haar twee kinderen Dorus en Dee die samen met hun opa van alles verzinnen om de boekwinkel open te kunnen houden. Een verhuurder die steeds meer geld wil maar een dochtertje heeft dat het er niet mee eens is. En het koninklijk huis dat bij deze problemen betrokken raakt. Dit alles klinkt spannend en dat is het ook! Het is verwerkt in een heerlijk en grappig verhaal waarin het lezen van boeken centraal staat. Natuurlijk moeten er heel wat hindernissen worden overwonnen voor we bij het positieve einde aankomen maar daardoor loopt de spanning op. Niet alleen koninklijke personen doen mee aan de reddingsactie, maar ook bekende kinderboekenschrijvers. Het leuke is, dat volwassenen (en oplettende kinderen) er al snel achter komen wie er achter de namen van de schrijvers en de koninklijke familie schuilgaan. Met zwart-witillustraties. Een boek om je vingers bij af te likken, zeer geschikt om het lezen te promoten. Een aanrader voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.”

Het boek kopen
Wil je het boek kopen en heb je geen boekwinkel in de buurt? Bijna alle boekwinkels hebben ook een webshop en leveren meteen de volgende dag!