Reis om de wereld in 80 dagen

Reis om de wereld in 80 dagen Tiny Fisscher Juliette de Wit

Hertaling van de beroemde klassieker van Jules Verne
9+
Illustraties Juliette de Wit
Uitgeverij Volt

*detective, spannend, grappig, deels graphic novel*

Suez. Ik schaduw Phileas Fogg, dief Bank van Engeland. Stuur zo spoedig mogelijk arrestatiebevel naar Bombay. Afz: Fix, rechercheur

Londen, herfst 1872. Phileas Fogg is een raadselachtige figuur: bijna niemand weet iets van hem, behalve dat hij heel precies is en veel geld heeft. Hoe hij ooit rijk is geworden, is een mysterie.

Op een dag wedt hij met zijn kaartvrienden van de herenclub dat hij in 80 dagen een reis om de wereld kan maken. Ze verklaren hem voor gek, maar Phileas vertrekt meteen, samen met zijn nieuwe Franse bediende Passepartout. Ze nemen bijna niets mee, alleen een reistas met kleren en een tas met geld. Politieagent Fix vertrouwt het niet en zet de achtervolging in: want zou Phileas Fogg niet de bankovervaller zijn die onlangs de Bank van Engeland heeft beroofd?

Een spannend detectivehaal om te lezen én te bekijken. Want dit is niet zomaar een leesboek, er staan ook veel striptekeningen in én prachtige kleurplaten. Allemaal gemaakt door Juliette de Wit.

Boekwijzer schrijft:

Tiny Fisscher maakte een echte pageturner van deze tijdloze klassieker. En dat er op bijna elke bladzijde een deel van het verhaal door Juliette de Wit in stripvorm wordt verteld werkt fantastisch. Net als haar vele sprekende illustraties en de wereldkaart voor en achterin. De detective-achtige sfeer, de bizarre reis, de cliffhangers, de race tegen de klok. Het spreekt zo tot de verbeelding. Wat een aanrader!

‘Trotse vaders’ schrijft:

Het boek zelf heb ik ooit aan mijn oudste zoon voorgelezen en is echt een prachtig verhaal. Het taalgebruik is echter niet van deze tijd en daarom wat lastig voorlezen of moeilijk voor kinderen om zelf te lezen. Daarom is het fijn dat Tiny Fisscher het op een toegankelijke manier heeft herschreven. Neem daarbij de illustraties van Juliette de Wit, die onderdeel uitmaken van het verhaal, en je hebt een werkelijk prachtig boek in de sfeer van toen maar dan goed (voor)leesbaar. Echt…. ga dit boek lezen en laat ook je kind(eren) kennis maken met deze klassieker!

Het boek kopen
Wil je het boek kopen en heb je geen boekwinkel in de buurt? Bijna alle boekwinkels hebben ook een webshop en leveren meteen de volgende dag!