Wij willen een pannenkoek!

Uitgeverij Christofoor
Illustraties Sophie Pluim
3+

Kernwoorden
Stapelsprookje, frisse humor, vleugje nostalgie, voorlezen

Een heerlijk voorleesboek voor het hele gezin!

Zeven kinderen hebben altijd honger. Als hun vader op een dag vraagt wie er een pannenkoek wil, roepen de kinderen om het hardst: ‘Ik! Maar tijdens het omdraaien van de pannenkoek rolt deze de deur uit! Hij rolt voort en komt een hele rits dieren tegen. Allemaal willen ze dolgraag van de pannenkoek proeven, maar de pannenkoek roept steeds: ‘Pak me dan, als je kan!’ De pannenkoek is iedereen te vlug af. Wie zal hem te
pakken krijgen?

Een verhaal over je eigen weg durven gaan en over volhouden tot je je doel bereikt. De illustraties van Sophie Pluim zijn kleurrijk, lief, geestig en speels, en sluiten perfect aan bij de sfeer van de tekst.

Dagblad Trouw schrijft:
Tiny Fisscher schreef een klankrijke voorleestekst die barst van herhaling, zoals ­gebruikelijk bij stapelverhalen. Als de pannenkoek uit de pan springt en wegrolt, zetten een vader en zijn zeven kinderen de achtervolging in. ‘De pannenkoek rolde en tolde voort’. Wie krijgt hem?

Sophie Pluim vangt de vaart in haar verrukkelijke illustraties, die subtiel eigentijds zijn (stroopfles op tafel, dochters met gympen en blauwgeverfd haar) zonder de sprookjesachtige sfeer te ondermijnen. Haar kleurgebruik sprankelt en uit haar beelden spreekt een duidelijke liefde voor decoratie.

Lezersreacties op Hebban:
“Dit boek is ideaal als voorleesboek. De poëtische teksten klinken prachtig. Bovendien wordt er ook telkens een stuk van de tekst herhaald, wat dit verhaal tot een stapelverhaal maakt. Ideaal voor jonge kinderen.Beeld en tekst vormen daarnaast een prachtig geheel. Sophie Pluim zorgde voor de magische illustraties die schitteren omwille van het kleurgebruik. Ze gebruikt zacht, heldere tinten.”

“Heldere mooie kleuren en prachtige tekeningen zorgen ervoor dat de kinderen de dieren meteen herkennen. Later in het boek krijgen deze dieren ook allemaal een heel toepasselijke naam; Haan Kukelekaan, Vos Flusseflos, Das Wissewas, Eendje Stiefelbeentje enz. Hoe krijg je het verzonnen!”

“Dit boek is ideaal als voorleesboek. De poëtische teksten klinken prachtig. Bovendien wordt er ook telkens een stuk van de tekst herhaald, wat dit verhaal tot een stapelverhaal maakt. Ideaal voor jonge kinderen.
Beeld en tekst vormen daarnaast een prachtig geheel. Sophie Pluim zorgde voor de magische illustraties die schitteren omwille van het kleurgebruik.”

Lezersreactie op Bazarow:
“Het oudste kind vraagt: ‘Mag ik alvast een stukje, lieve papa’, dat opgevolgd wordt door de volgende kinderen. Kind nummer zeven eindigt met: ‘Lieve, leuke, mooie, grappige, slimme, knappe, geweldige papa’? Geweldig omschreven door auteur Tiny Fisscher, exact hoe het in een gezin kan gaan!”

Het Boekenrijk schrijft:
“Wedden dat je bij het voorlezen van dit verhaal in een mum van tijd een grote groep kleuters om je heen hebt die aan je lippen hangt?”

Pluizuit schrijft:
“Een grappig prentenboek dat jonge lezers laat genieten van een vrolijk en gek verhaal. De tekst bestaat uit een heleboel herhalingen, af en toe rijm en veel humor. Allemaal elementen waar kleuters dol op zijn.”

Het boek kopen
Wil je het boek kopen en heb je geen boekwinkel in de buurt? Bijna alle boekwinkels hebben ook een webshop en leveren meteen de volgende dag!