Prins zoekt prins

Uitgeverij Volt
Illustraties Coen Hamelink
5+

Een origineel en humorvol prentenboek over vriendschap en liefde, en over mogen zijn wie je bent. Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 7.

Een nieuwe dag piepte tussen de gordijnen door,
maar prins Thijn had geen zin in een nieuwe dag.
Vandaag niet, gister niet en morgen niet.
En als hij eerlijk was: ook niet de dagen daarna.    

Prins Thijn heeft er genoeg van.
Hij wil even geen handen schudden, praatjes maken,
vriendelijk knikken en doen alsof.
Hij zoekt een invaller en zet een advertentie in de krant:

Prins zoekt Prins. Tijdelijk. Dus niet voor altijd.

De invalprins komt er, maar Thijn raakt daar alleen maar meer van in de war. Wat is er toch aan de hand?

Ik ben verkocht. Ik kan dit boek nog wel honderd keer lezen. Het is een mooi en grappig verhaal met prachtige dieperliggende thema’s: het mogen zijn wie je bent en houden van wie je wilt. Om nog maar niet te spreken over het rijke taalgebruik en de PRACHTIGE illustraties. Écht fantastisch. Dit behoort officieel tot één van mijn favoriete prentenboeken.

Juf Lize

“Prins zoekt prins” is een humoristisch prentenboek, waarbij vrolijk gelachen kan worden om de grappige teksten en de hilarische illustraties. In het prentenboek worden de liefdesgevoelens tussen twee jongens op een vertederde manier bespreekbaar gemaakt, op een manier die jonge kinderen prima past.”

Juf Joyce Kuenen

Tiny Fisscher heeft weer een parel van een prentenboek geschreven. Het is een vertederend, liefdevol, toegankelijk maar ook grappig verhaal over de liefdesgevoelens tussen prins Thijn en de invalprins. Doordat er rijke teksten zijn gebruikt, is er een ruime woordenschat en worden de woorden in het verhaal uitgelegd. […} De illustraties zijn lieflijk en kleurrijk, helemaal passend bij het verhaal. […] Het verhaal biedt een mooie kans voor een gesprek met kinderen.

Juf Yvonne

Denkkaravaan schrijft:
“Fisscher laat zien dat liefde verwarrend is als het onverwacht komt aankloppen. En dat dat niet eens zo erg hoeft te zijn. Integendeel. Een amusant boek, inclusief cupido, pen en inkt en een Koninklijke Ontvangstzaal. Zonder poespas, maar met schwung en inleving gebracht.”

Facebookgroep “Kinderboeken en YA” schrijft:
Wat een heerlijk verhaal brengen Tiny & Coen met dit prentenboek. Het zit vol humor en het weet op een hele toegankelijke manier, passend bij de belevingswereld van kinderen, de liefde tussen twee jongens te beschrijven. Het verhaal is geschreven in rijke tekst waarbij van sommige woorden ook de betekenis wordt genoemd. Toen ik dit boek las met mijn zoon van 8 jaar hebben we genoten van de diepere laag van de tekst en het verhaal. Mijn zoon van 4 jaar had vooral interesse in de illustraties. De humor spat af van de illustraties. De emoties zijn heel duidelijk af te lezen van de gezichten van de personages. wat het heel herkenbaar maakt.

Een prentenboek dat breed inzetbaar is op school en thuis, om het belang van mogen zijn wie je bent en verbondenheid met elkaar te bespreken met je kind(eren). Ik vind het verhaal ook goed passen bij het thema ‘geluk’, dat centraal staat tijdens de jeugdboekenmaand in Vlaanderen volgende maand. De prins is niet gelukkig en zoekt een manier om zich weer goed te voelen. Een zeer geschikt prentenboek voor kleuters maar zeker ook voor oudere kinderen.”

Bazarow schrijft:
Het is klontjesklaar: de prins is niet happy. Hij zet een advertentie: PRINS zoekt PRINS, maar wel tijdelijk.
Er komen kandidaten, en de prins mag kiezen. Hoe hij dat doet, waarom, met wie en hoezo lees je in dit zowel illustratiesublieme- als tekstjuweeltjes-boek.

Metnina.nu schrijft:
Prins Thijn is er eigenlijk wel klaar mee. Elke dag hetzelfde liedje: praatjes houden, handen schudden, vriendelijk knikken, doen alsof. Hij wil een vervanger, en plaatst een vacature in de krant.
De kandidaten zijn het eigenlijk allemaal net niet. Bij het laatste sollicitatiegesprek begint de paniek toe te slaan en raakt Prins Thijn een beetje in de war. Kandidaat V vindt hij helemaal niet geschikt. Waarom geeft hij hem dan toch die baan? De oplettende lezer heeft het dan natuurlijk al lang door. Prins Thijn is verliefd. Maar zelf merkt hij dat niet. Hij ontslaat V. eerst. Pas als hij hem weer ontmoet en zich voelt “alsof ik thuiskom van een verre reis terwijl ik helemaal niet ben weggeweest” weet ook Prins Thijn dat hij de ware heeft gevonden.
Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Omdat er zoveel kleine verwijzingen en grapjes in zitten naar de actualiteit. Niet alleen in de tekst, ook in de prachtige illustraties van. Let maar eens op de koekjes.

Stoerleesvoer schrijft:
“Prins Thijn heeft er geen zin meer in. Geen zin meer in zijn werk en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. […] En omdat hij dit niet goed duidelijk kan (of durft) te maken, verzint hij dat hij ziek is. Hij gaat net zolang rennen en springen tot hij het zo warm heeft, dat het wel koorts lijkt. Want als je echt ziek bent, dan kun je natuurlijk wel een invaller regelen. Vandaar dus de titel.”
“Als prins Thijn op een bepaald moment weer beter is, ontslaat hij de invalprins V. Maar dat zit hem toch niet lekker. Uiteindelijk komt hij erachter dat hij zonder V niet compleet is. De titel ‘Prins zoekt prins’ kan dus eigenlijk op 2 manieren opgepakt worden.”

Wijsmettaal schrijft:
Prins Thijn, de hoofdpersoon in het nieuwste prentenboek van Tiny Fisscher met illustraties van Coen Hamelink, is in eerste instantie helemaal niet op zoek naar liefde. Hij is het prins-zijn beu en wil een vervanger, zodat hij af en toe eens uit kan rusten. Maar die vervanger blijkt een bijzondere man. Thijn valt als een blok voor hem. Als lezer heb je dat in de gaten, maar Thijn begrijpt niks van zijn gevoelens…

Winq.nl schrijft:
Prins zoekt prins is een origineel prentenboek waarin Tiny Fisscher en Coen Hamelink liefdesgevoelens tussen twee jongens op een grappige en vertederende manier bespreekbaar maken voor jonge kinderen.

Lezersreacties op Hebban.nl:
“Tiny Fisscher weet te boeien met dit boek. Met humor en een fijne woordkeuze wordt het verhaal krachtig verteld. Door voorzichtig te zijn met woordkeuzes en illustraties, valt niet meteen op dat het in dit boek gaat om een prins die gevoelens krijgt voor een andere prins. Pas op het eind wordt het duidelijk, maar dan nog laat het verhaal veel over aan de eigen interpretatie. De zachte illustraties in dit boek van Coen Hamelink maken dit verhaal haast een sprookje, heel mooi toepasselijk en een fijn geheel.”

“Prins zoekt prins is een prachtig verhaal waarin de liefde tussen twee jongens op een mooie manier voor de lezer opbloeit. Een actueel onderwerp wordt zo bespreekbaar gemaakt voor jonge kinderen. Zij zijn vanaf het begin betrokken bij het verhaal waarin de spanning mooi wordt opgebouwd. Wij zien een ongelukkige prins en herkennen zijn verantwoordelijkheden. Het plaatsen van een advertentie is grappig. Wie gaan hierop reageren? Geweldig om de kandidaten te zien. Ze zijn zo verschillend!
Af en toe staat er in de tekst een moeilijk woord maar dit wordt vervolgens op een fijne manier heel goed uitgelegd.
De illustraties van Coen Hamelink ondersteunen het verhaal. Hij tekent onder andere drie verschillende brieven, weet de duoprins een geweldige uitstraling te geven en we ontdekken de glinstering in de ogen van prins Thijn wanneer hij de derde kandidaat ontmoet. Hierna zien wij hem aan de rand van een doolhof zitten en dit roept verschillende gevoelens op. Wat zou er met hem aan de hand zijn?”

Het boek kopen

Wil je het boek kopen en heb je geen boekwinkel in de buurt? Bijna alle boekwinkels hebben ook een webshop en leveren meteen de volgende dag!