DAT STOMME BOEK
12+
Druk 1 t/m 4 uitgegeven door Unieboek
In 2019 opnieuw uitgegeven door uitgeverij Droomvallei
ISBN 9789492844422

Dit is het stomste boek dat je ooit in je handen hebt gehad. Het is zo stom dat het maar de vraag is of je het überhaupt moet lezen. Als je dat dan toch doet, kun je niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd. Een stommer boek bestaat er namelijk niet, echt niet, ik zweer het je…

De vijftienjarige Ivan en zijn klasgenoten krijgen op school de opdracht om een boek te schrijven. ADHD’er Ivan ziet dat helemaal niet zitten en heeft de titel meteen klaar: Dat Stomme Boek. Omdat hij toch wat moet verzinnen, beschrijft hij een paar dagen uit zijn eigen leven, als hij samen met zijn moeder en zusje op zoek gaat naar zijn plotseling verdwenen vader. De reis voert naar Berlijn en is zo bizar, spannend en grappig tegelijk, dat je volgens Ivan het boek in een ruk uit wilt lezen. Als hij tijdens de zoektocht de mysterieuze Engelse Jo en haar hond Max ontmoet, komt het verhaal tot een onverwachte climax. Uiteindelijk wordt Ivans stomme boek een internationale bestseller. Althans, volgens de flaptekst…

Lees hier diverse recensies

Mail van Floris (12, scholier):
Op het eerste gezicht leek het me een grappig boek, en wist ik eigenlijk nog niet echt waar het over ging. Dat kwam mede door de titel. Na het lezen van de achterkant moést ik het boek hebben. Toen ik hem had ben ik gelijk begonnen met lezen.
Al gauw bleek dat het ondanks de grappige en ”domme” momenten een bloedserieus boek was. De hoofdlijn van het verhaal is zeer spannend, maar vooral bizar. Het boek leest lekker snel, zodat het alles behalve langdradig en saai is.
Het boek heeft niet direct een verband met mijn leven. Toch past het wel bij mij. Ik hou vooral van snelle, humoristische, maar toch spannende boeken. Dat vind ik dan ook briljant aan ”Dat stomme boek”.
[…]
Met deze mail wil ik u vooral zeggen dat ik het een geweldig spannend en grappig boek vind.

Bespreking van Lissa (17, scholier):
Ik ben enorm blij dat ik het boek van Tiny Fisscher niet kon laten liggen en het heb gelezen. Want Tiny, wat kan jij schrijven! Wat ik echt fantastisch vind is dat je de Stephboeken voor een heel vrouwelijk publiek hebt geschreven, maar met dit boek toch een heel breder publiek kan aanspreken. Het is geschreven door de ogen van een jongen, maar toch voor een meisje ook perfect visueel voorstelbaar. Voor jongens een ideaal boek om een schoolopdracht rond te maken. Het leest vlot en over het aantal pagina”s kan je ook niet struikelen. Hopelijk beleven jullie net zoveel plezier aan het lezen van het nieuwste boek van Tiny Fisscher!

 

 

 

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t