De droom van Schildpad

Samsara
Illustraties Barbara de Wolf
4+

Een heerlijk voorleesboek met een rijke woordenschat, voor kinderen vanaf een jaar of vier.

De griffeljury over Het geluk van Schildpad:
“Een verborgen schatkist tussen de jeugdliteratuur”

In De droom van Schildpad behandel ik opnieuw thema’s waar kinderen in hun dagelijkse leven mee te maken kunnen krijgen. Want wat is ruzie precies (en hoe veel woorden zijn daar eigenlijk voor), hoe zeg je sorry over iets waar je spijt van hebt, hoe help je een vriend die zich niet fijn voelt, en waar kun je allemaal over dromen? Barbara de Wolf heeft met haar authentieke illustratiestijl ook dit boek weer voorzien van pakkende en ontroerende beelden, waar ieder kind zich in kan herkennen.

Boekenbijlage schrijft:
“Met deze dierenverhalen treedt Tiny Fisscher in de voetsporen van Max Velthuis en Toon Tellegen. Eigenlijk zijn ze een soort mix van de twee. De verhalen zijn kleurig geïllustreerd door Barbara de Wolf, zoals ook Max Velthuis zijn verhalen kleurig begeleidde. Ze hebben de licht filosofische en ook wel tobberige inslag van de verhalen van Tellegen.”

Facebookgroep Kinderboeken en YA schrijft:
“Er bestaan heel veel boeken voor jonge kinderen over emoties. In De droom van Schildpad tilt Tiny Fisscher het nadenken over emoties en het beschrijven ervan naar een ongeziene hoogte in kleuterboeken. Blij zijn is dat een binnenpretje, glimlachen, gniffelen, lachen, gieren, brullen of ga je er een dansje van doen? In zeer herkenbare en vertederende, licht filosofische dierenverhalen, reikt Fisscher een scala aan genuanceerde terminologie aan en laat je nadenken over waar emoties vandaan komen, hoe je ze uit en hoe je ze kan beïnvloeden. Over een somber humeur, ruzie in verschillende maten en gewichten, sorry zeggen, ongedurig zijn, blij worden van een gefantaseerd feestje,… Maar ook over vrij abstracte concepten zoals ‘jezelf verliezen’ en vervolgens jezelf weer terugvinden in inkleuren, zichtbaarder dan ooit. Prachtig beeldend verteld zodat al deze nuances en niet zo voor de hand liggende concepten vatbaar worden voor jonge kinderen.

Opnieuw een absolute aanrader om kinderen te laten nadenken over hun emoties, te leren die precies onder woorden te brengen en ermee om te gaan. Barbara de Wolf brengt al die verschillende emoties speels, maar raak in beeld met collages waar je niet op uitgekeken geraakt. Een wow-boek dat je keer op keer kan lezen. Vanaf ca. 4 jaar, maar zeker tot ca. 8 jaar heel boeiend. Door de lay-out in zeer korte regels tekst ook heel geschikt om zelf te lezen voor vrij beginnende lezers.”

Stoerleesvoer schrijft:
“Naast rijke inhoud bevat De droom van Schildpad veel rijke taal. Soms is taal het onderwerp van gesprek, zoals verschillende woorden voor ruziemaken. Hiermee creëer je een rijk netwerk aan begrippen bij het kind. Kibbelen, hakketakken, bekvechten, steggelen, kiften, twisten, heel rijk dus!”
“Wat De droom van Schildpad ook zo rijk maakt, zijn de prachtige illustraties van Barbara de Wolf.”


Heb boek kopen

Wil je het boek kopen en heb je geen boekhandel in de buurt? De meeste boekhandels hebben ook een webshop. Binnen een paar dagen heb je het boek dan in huis!