En dan was ik de ridder

Van Goor – 2002
ISBN 90-00-03398-5
Omslag en illustraties: Wilbert van der Steen.

Plotseling klonk er een oorverdovend lawaai. Het leken wel dertig brullende beren bij elkaar! Met een ruk liet Koen zijn paard halt houden, doodsbleek. Want daar, achter de bomen, dook een afschuwelijk Beest op! Uit zijn wijd opengesperde bek schoten rode vlammen. Scherpe stekels staken als lansen uit zijn lijf en zijn brede staart zwiepte vervaarlijk heen en weer. Woest brullend kwam het aan gedenderd, met zware, dreunende passen…

Koen is een arme weesjongen die niets liever wil dan ridder worden. Ridders zijn dapper. Ze kunnen paardrijden, zwaardvechten en draken verslaan. Kleine Koen wil dat allemaal graag leren. Maar wie zou zo’n gewone jongen ooit ridderles willen geven?

Om voor te lezen voor kinderen vanaf vijf jaar. Zelf lezen vanaf acht jaar.

Uit een recensie van www.leesfeest.nl

Alle ingrediënten voor een spannend verhaal zitten in dit boek: boze heksen, draken, prinsessen… Bovendien is het verhaal fijn opgeschreven. Dat merk je meteen al aan het begin:

‘Lang geleden, toen er nog draken en betoverde wouden bestonden, was er een kleine jongen die niets liever wilde dan ridder worden. Hij heette Koen. Elke dag droomde hij dat hij op een echt ridderpaard reed, met in zijn hand het mooiste zwaard dat ooit bestond’.

Met prachtige illustraties van Wilbert van der Steen.
Er staan ook leuke kledingtips in het boek waarmee je jezelf in een handomdraai kunt omtoveren tot een echte ridder. En dan ben jij de ridder!

Helaas is dit boek uitverkocht.
Mogelijk wel 2e hands verkrijgbaar.

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t