Over van alles, maar vooral over de liefde

Uitgeverij Moon, 2008.
ISBN 976-0-488-0112-1

Een greep uit de reacties:

Vanaf bladzijde één een pakkend boek.
Brid boeide mij al vanaf de eerste pagina.
Wat ik erg goed vind, zijn de dialogen.

Waar gaat het boek over?
Wanneer de opa van Brid overlijdt, komt ze in een maalstroom van gebeurtenissen en gevoelens terecht. En dan blijkt ook nog iedereen geheimen te hebben: haar opa, haar vader, haar nicht, haar wiskundeleraar. En die geheimen hebben allemaal met de liefde te maken. Haar eigen geheimen probeert Brid verborgen te houden. Totdat opa haar nog na zijn dood op andere gedachten weet te brengen…

Dit boek is alleen nog tweedehands te koop en in de bieb te leen.

Recensies

1.

… Mooi geschreven, diepgaand verhaal, waarin alles draait om liefde. Goed uitgewerkte verhaallijnen en thema’s, zonder dat het verhaal voorspelbaar wordt. Een boek van een heel ander kaliber dan de andere boeken van de auteur, maar dat gaat zeker niet ten koste van de aantrekkelijkheid. De leesbaarheid, vele dialogen en korte hoofdstukken blijven gehandhaafd.

(NBD|Biblion, S. van Bruinisse)

2.
Hoewel ik een tijd heb meegedraaid in de bibliotheek van de school van mijn kinderen, kende ik Tiny Fisscher nog niet. De voorkant van dit boek intrigeerde me toen ik het zag liggen, maar het was de inhoud waar ik echt enthousiast van werd. Het klinkt nogal zwaar: het verhaal gaat over Brid, over haar opa die doodgaat, maar die toch contact met haar heeft en over hoe Brid weer aura’s ziet en daarmee om moet leren gaan. Maar het is luchtig en meeslepend geschreven: je gaat mee in het verhaal. Tiny Fisscher beschrijft de relaties tussen de jongeren op een heel natuurlijke manier. De dialogen tussen de jongeren onderling – leuk ook de uitwisseling van e-mails – en ook de reacties van de volwassenen op wat er allemaal gebeurt, zijn zeer geloofwaardig en maken dat het verhaal lekker weg leest. Ik denk dat het herkenbaar en inleefbaar is voor jongeren en ouderen die dit allemaal niet hebben meegemaakt en voor degenen die dat wel hebben. Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar andere boeken van deze schrijfster!

(Joke van der Ham, bol.com)

Een andere recensie vind je HIER

Het boek is helaas niet meer verkrijgbaar. Wel nog tweedehands te koop, en te leen in de bibliotheek.

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t