Sindbad de Zeeman

Bewerkt uit Sprookjes van 1001 nacht
Uitgeverij Volt
Illustraties: Linde Faas, Sophie Pluim, Pyhai, Daan Remmerts de Vries, Thé Tjong-Khing, Juliette de Wit en Jeska Verstegen
9+

*spanning, avontuur, Arabisch, reizen*

De zeven reisverhalen van Sindbad de Zeeman komen uit de wereldberoemde vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Reis samen met Sindbad af naar woeste zeeën en geheimzinnige plekken waar het gevaar nooit ver weg is. Ontsnap aan cyclopen, reuzenslangen, vogels zo groot als een kasteel, kolkende rivieren en onbetrouwbare mensen. Onderweg leert Sindbad van alles over zichzelf en de wereld om hem heen.
Elk verhaal is geweldig geïllustreerd door telkens een andere illustrator.

Jaapleest schrijft:
“Fisscher heeft zich de laatste jaren ontpopt tot de nationale herverteller van verhalen die niet per se voor kinderen waren bedoeld. […}. In dit geval dus de raamvertelling over Sindbad die aan een groep vaste toehoorders vertelt over zijn zeereizen die een vast patroon kennen. Er vindt steevast rampspoed plaats waarbij Sindbad één van de overlevenden is die na heikele avonturen weer weer terugkeert op zijn standplaats. De arme sloeber die telkens mee mag luisteren vraagt zich regelmatig af of het allemaal echt gebeurd is of dat Sindbad het allemaal uit zijn duim zuigt. Die speelse ongewisheid relativeert en maakt dat het geen optelsom van opschepperigheid wordt. De avonturen schuren vaak dicht tegen de Griekse mythologie (cyclopen) aan.”

‘Voor uitgelezen kinderen’ schrijft:
“Het boek speelt in het Midden-Oosten en door de beeldende manier waarop Tiny Fisscher schrijft kan je het rozenwater bijna ruiken, zie je de havenstad Basra zo voor je opdoemen en proef je zowel de zoute zee als de exotisch gekruide gerechten. De illustraties zijn gemaakt door zeven erg verschillende, maar stuk voor stuk fantastische illustratoren: elk verhaal heeft zo zijn heel eigen sfeer en vormt daardoor een apart avontuur.”

“Deze auteur heeft écht de gave om haar lezers mee te laten reizen dwars door de tijd en culturen heen, over de zee naar een wereld ver van hier…”

Boekenbijlage.nl schrijft:
Op het boek staat terecht dat het geschikt is voor alle leeftijden. Het kan prima worden gelezen door kinderen, of worden voorgelezen. Maar ik heb als volwassene ook van de verhalen genoten, niet in de laatste plaats vanwege alle prachtige illustraties. Bovendien denk ik dat het bijzonder is dat een boek gaat over een heel ander deel van de wereld, dat kom je bij kinderboeken niet vaak tegen.

Bazarow schrijft:
“Een mooie en complete bewerking van zeven oude verhalen, die op deze manier weer onder de aandacht worden gebracht. Met schitterende illustraties waardoor je elke keer weer op een andere manier naar Sindbad de Zeeman kijkt.”

Stoerleesvoer.nl schrijft:
“Wat leest dit boek heerlijk voor. Tiny Fisscher heeft een zeer aangename manier van vertellen. Toegankelijk, niet betuttelend en rijk aan een combinatie van simpele maar ook wat lastige woorden.”

Het boek kopen
Wil je het boek kopen en heb je geen boekwinkel in de buurt? Bijna alle boekwinkels hebben ook een webshop en leveren meteen de volgende dag!