Verschijnt in juni!

OLIVER TWIST
Naar het beroemde verhaal van Charles Dickens
Illustraties Annette Fienig
Uitgeverij Volt
Alle leeftijden

Hartverscheurend en spannend verhaal!

Vijf pond beloning
Weesjongen als leerling
Naam: Oliver Twist
Te bevragen alhier

Stel je voor dat je in een armenhuis geboren wordt, dat je moeder vlak na je geboorte sterft, en je helemaal niets en niemand meer hebt. Precies dit overkomt Oliver Twist, een van de beroemdste boekpersonages van Charles Dickens.

Charles Dickens schreef het boek vooral als protest tegen de sociale misstanden in zijn tijd (anderhalve eeuw geleden), waarin kinderarbeid in de zogenaamde werkhuizen heel gewoon was, en straatkinderen werden geronseld door dievenbendes.

Het boek verscheen in 1878. Het was bedoeld voor volwassenen, maar het boek is vaak verwerkt tot films, televisieseries, musicals en toneelstukken voor het hele gezin. Beetje raar, dus, dat er nog nooit een mooi geïllustreerde boekuitgave was. Die is er met deze uitgave nu!


HET WONDERBAARLIJKE VERHAAL VAN DE KLEINE PRINS

Naar ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry
Illustraties Mark Janssen
Uitgeverij Volt
Alle leeftijden

Een onvergetelijk verhaal voor jong en oud

De kleine prins woont op een piepkleine planeet. Daar zorgt hij voor drie kleine vulkanen en een eigenwijze bloem.

Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten waar hij de wonderlijkste mensen ontmoet. Een koning, bijvoorbeeld, die niemand heeft om de baas over te spelen. En een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen.

De laatste planeet waar de kleine prins terechtkomt is de aarde, waar hij vrienden wordt met een vos. Dan ontmoet hij een piloot die middenin de woestijn met zijn vliegtuig is gestrand. Acht dagen lang zijn de kleine prins en de piloot samen. Het prinsje vertelt over zijn leven en over zijn wonderbaarlijke reis. Maar op de achtste dag is het water op en moeten ze op zoek naar een bron…

‘Als jij een vriend wilt, maak mij dan tam.’
‘Hoe doe ik dat?’ vroeg de kleine prins.
‘Vooral door heel veel geduld te hebben,’ antwoordde de vos.

RED DE OLIFANT!
Samen met Pieter Feller
Illustraties Natascha Stenvert
Veltman Uitgevers
7+

Een spannend en grappig verhaal over dappere kinderen, een gemene huisbaas, bizarre reddingsplannen, een opa in vermomming en een schrijvende prinses.

Dorus en Dee wonen samen met hun moeder boven hun eigen kinderboekwinkel De Olifant. De zaak loopt redelijk en ze kunnen ervan rondkomen, maar dan wil de gierige huisbaas ineens de huur flink verhogen. Dat kan de moeder van Dorus en Dee helemaal niet betalen! Samen met opa bedenken de kinderen een reddingsplan. Ze schakelen daarbij zelfs een heuse prinses in, die ook kinderboeken schrijft! In de tussentijd vindt het dochtertje van de gemene huisbaas haar vader om heel andere redenen stom, en zijn verzint haar eigen plan om hem dwars te zitten…

Meer lezen (recensie Nederlandse Bibliotheekdienst)

DAT STOMME BOEK
Opnieuw uitgegeven!
leeftijd: 12-18
154 blz.
Uitgeverij Droomvallei
ISBN 9789492844422

DSB-DV-VPOok voor jongeren die niet zo van lezen houden

Dit is het stomste boek dat je ooit in je handen hebt gehad. Het is zo stom dat het maar de vraag is of je het überhaupt moet lezen. Als je dat dan toch doet, kun je niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd. Een stommer boek bestaat er namelijk niet, echt niet, ik zweer het je…

De vijftienjarige Ivan en zijn klasgenoten krijgen op school de opdracht om een boek te schrijven. ADHD’er Ivan ziet dat helemaal niet zitten en heeft de titel meteen klaar: Dat Stomme Boek. Omdat hij toch wat moet verzinnen, beschrijft hij een paar dagen uit zijn eigen leven, als hij samen met zijn moeder en zusje op zoek gaat naar zijn plotseling verdwenen vader. De reis voert naar Berlijn en is zo bizar, spannend en grappig tegelijk, dat je volgens Ivan het boek in een ruk uit wilt lezen. Als hij tijdens de zoektocht de mysterieuze Engelse Jo en haar hond Max ontmoet, komt het verhaal tot een onverwachte climax…
Voor meer, klik hier


DE CLARABOEKEN

Geschreven samen met Pieter Feller
Uitgeverij Droomvallei
9+ en volwassenen
220 blz.
ISBN 9789492844118

Clara_cover_def v4 vk klein

Amsterdam 1911/1912

Hou jij van boeken over vroeger? En ben je nieuwsgierig naar hoe het leven er ruim een eeuw geleden uitzag? Hou je van een spannend verhaal waar ook verdrietige dingen in gebeuren? En vind je het leuk om te lezen over een meisje dat zich niet laat kisten en dat voor zichzelf opkomt? Dan zijn de Claraboeken iets voor jou!

In deze drie boeken kun je lezen over de 11-jarige Clara, die een heel ander toekomstbeeld heeft dan hoe in die tijd veelal voor meisjes gold. Ze wil geen juf worden, en als ze zou trouwen, zou moeten stoppen met werken (dat moest in die tijd!). Clara wil sowieso geen huismoeder worden, of juf of wat dan ook: ze wil ontdekkingsreiziger worden! Dat vinden mensen maar raar: alsof je dat zomaar kunt worden, als meisje nog wel! Maar Clara is vastberaden en gaat op zoek naar de beroemde wereldreiziger die in haar eigen stad blijkt te wonen.

Dan gebeurt er iets verschrikkelijks, waardoor ze van school moet om geld te verdienen voor het gezin. Ze wordt het allereerste krantenmeisje van de stad en ook daarin moet ze flink voor zichzelf opkomen, want krantenjongens zien dat natuurlijk helemaal niet zitten, een meisje dat kranten verkoopt. Na verloop van tijd verandert ze van baan, en gaat ze werken in een groothandel van koffie- en thee, waar ze op een dag ook als bezorgmeisje de stad door mag om thee en koffie te bezorgen in hotels, restaurants en cafés.

Clara’s leven gaat niet bepaald van een leien dakje en ze ondervindt veel tegenslag. Maar Clara is geen meisje dat zich gemakkelijk laat kisten en ze houdt haar dromen levend. Ze zal en ze moet ontdekkingsreizigster worden, wat er ook gebeurt…

 

MENEER VICTORS VRESELIJKE VERTELLINGEN
Samen met Pieter Feller
Uitgeverij Veltman
ISBN 9789048316199

Voor alle kinderen die van spannende verhalen houden

Voor de vijfde keer op rij had meneer Victor me betoverd met een verhaal. Ik keek naar de fluit in mijn handen en zag het instrument nu met heel andere ogen. Meneer Victor grijnsde. ‘Denk je dat dit die duivelse fluit is?’ Ik aarzelde…

Het is herfstvakantie en Fabian verveelt zich: zijn vader zit in Amerika, zijn vrienden zijn allemaal de stad ui en met zijn stiefmoeder kan hij het niet goed vinden. Met een smoesje ontvlucht hij het huis en dwaalt door de stad. Daar ontmoet hij meneer Victor, eigenaar  van een rommelwinkeltje. Meneer Victor blijkt een kei te zijn in het vertellen van vreselijke, griezelige en bizarre verhalen, en Fabian hangt iedere dag aan zijn lippen. Maar wie is meneer Victor eigenlijk echt?

MARY POPPINS
Vertaling van het het eerste Mary Poppinsboek van P.L. Travers
8+
Illustraties Geertje Aalders
Ploegsma
185 blz.
ISBN 978902167909 9

Mary Poppins.1Nieuwe editie van deze wereldberoemde klassieker

Ze is gekomen met de oostenwind: Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Banks breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind…

 

 

ALLEEN OP DE WERELD
Uitgeverij Gottmer
Illustraties Charlotte Dematons
ISBN 9789025761844

cover aodwDeze wereldberoemde, spannende en hartverscheurende klassieker is al zo oud (het verscheen voor het eerst in 1878!) dat de taal nodig een beetje aangepast moest worden. Ik heb het opnieuw vertaald en bewerkt, zodat jij het nu ook weer kunt lezen! Vanaf een jaar of zeven kun je eruit voorgelezen worden, en vanaf een jaar of negen kun je het zelf lezen. Toen ik een jaar of elf was, was het mijn lievelingsboek en ik ben het verhaal nooit vergeten. Het is zo spannend en avontuurlijk en tegelijkertijd zó zielig… Telkens als ik een hoofdstuk uit had, wilde ik weten hoe het verder ging, want zou het allemaal wel goed aflopen?

Ik gun het jou heel erg om er net zo van te genieten als ik vroeger heb gedaan. En jij hebt nog een geweldig extraatje ook, want mijn bewerking is schitterend geïllustreerd door gouden penseelwinnares Charlotte Dematons. Dat maakt het tot een boek dat je telkens opnieuw wilt openslaan. Ook als je niet meer op school zit, en ook als je al vader of moeder bent, of opa of oma. Kortom, een boek voor alle leeftijden!

Meer informatie over hoe Hector Malot tot het schrijven van dit boek kwam, vind je hier.

 

 

 

 

 

‘Lezen is met andere ogen leren  kijken.’

fb t